Kinagryta med fläskfilé

10 röster
4
Kinagryta med fläskfilé
Foto: TV4

En värmande gryta en ruggig dag. Servera med kokt ris eller pressad potatis. Mango chutney eller sweet chilisås ger extra smak.

Visa mer
4

Du behöver

  • 500-600 g fläskfilé
  • 1 st gul lök, hackad
  • 0,5 msk curry
  • 1 burk hela tomater
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 250 g frysta gröna bönor
  • salt och peppar
  • smör

Tillbehör:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Skiva fläskfilén.
  2. Fräs löken med matfett och pudra curry över. Krydda köttet med salt och peppar.
  3. Bryn det och lägg i gryta med löken. Smula ner buljongen, slå på tomaterna.
  4. Koka under lock tills köttet är mört. Låt bönorna koka med ca 15 minuter.
26 januari 2009

Fler goda recept