Kimchiplättar med sojabönskräm
Kimchiplättar med sojabönskräm
18 ingredienser
20 m
Kimchiplättar med koriander och sojabönskräm samt tonfisktartar och rom är både lyxigt och gott.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
Kimchiplättar
- 1 dl vetemjöl
- 2,5 dl majsstärkelse
- 1 tsk bakpulver
- 0,5-0,75 dl vatten
- 2,5 dl kimchi
Sojabönskräm
- 1 knippe färsk koriander
- 1 msk olivolja
- 2 dl sojabönor
- 1 klyfta vitlök
- 1 grön chilifrukt
- 1 msk crème fraîche
- salt
- peppar
Tartar
- ca 150 g tonfisk
- 2 msk olivolja
- 1 msk sesamfrön
- peppar
Servering
- ca 30 g stenbitsrom (eller avruga)
Gör så här
Kimchiplättar
- Blanda samtliga ingredienser till plättarna och stek frasiga.
Sojabönskräm
- Mixa koriander, olivolja och sojabönor. Vänd i riven vitlök, finhackad chili och crème fraîche. Saka av med salt och peppar.
Tartar
- Tärna tonfisken och blanda upp med olivolja, sesamfrö och peppar.
Servering
- Toppa plättarna med creme, sen tonfisk och sist avruga/stenbitsrom.