Kimchiplättar med sojabönskräm

koket.se
Kimchiplättar med sojabönskräm
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Kimchiplättar med sojabönskräm

18 ingredienser

20 m

Kimchiplättar med koriander och sojabönskräm samt tonfisktartar och rom är både lyxigt och gott.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kimchiplättar

  • 1 dl vetemjöl
  • 2,5 dl majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5-0,75 dl vatten
  • 2,5 dl kimchi

Sojabönskräm

  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl sojabönor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 msk crème fraîche
  • salt
  • peppar

Tartar

  • ca 150 g tonfisk
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sesamfrön
  • peppar

Servering

  • ca 30 g stenbitsrom (eller avruga)

Gör så här

Kimchiplättar

  1. Blanda samtliga ingredienser till plättarna och stek frasiga.

Sojabönskräm

  1. Mixa koriander, olivolja och sojabönor. Vänd i riven vitlök, finhackad chili och crème fraîche. Saka av med salt och peppar.

Tartar

  1. Tärna tonfisken och blanda upp med olivolja, sesamfrö och peppar.

Servering

  1. Toppa plättarna med creme, sen tonfisk och sist avruga/stenbitsrom.