Kimchijeon "Kimchi plättar" med sesamsås

12 röster
12 st

Kimchi är en fermenterad kål som gjorts i urminnes tider. De mjölksyrabakterier som finns i just fermenterade livsmedel är väldigt nyttiga. De har en probiotisk effekt och det betyder att de minskar risken för diarré och du får lättare att bryta ner mjölksocker. Dessutom ökar mjölksyrabakterierna kroppens upptagning av näringsämnen, som vitamin B12, vitamin K, magnesium, kalcium och järn.

När du äter fermenterad mat tar du inte bara upp fler vitaminer. Tarmväggen stärks också, vilket minskar risken för att slaggprodukter ska läcka ut i blodomloppet.Dessutom tar mjölksyrabakterierna plats i tarmen och tränger undan ovälkomna bakterier som inte får plats och därmed inte kan göra dig sjuk. Inte nog med att mjölksyrabakterierna stärker ditt immunförsvar. I tarmen kan de goda bakterierna till och med hjälpa dig att hålla vikten och motverka livsstilssjukdomar.

Visa mer
12 st

Du behöver

Kimchi plättar

  • 3 dl kimchi, hackad
  • 4 msk kimchispad
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 salladslök, finhackad
  • Rapsolja för stekning

Ssämsås

  • 1 msk guchojang pasta
  • 2 msk sirap
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk miso

Gör så här

  1. Kimchi plättar
    Blanda samtliga ingredienser i en bunke till en pannkaksmet och stek dem i oljan tills de har en krispig och gyllene yta, vänd på dem och upprepa proceduren.
  2. Ssämsås
    Blanda samtliga ingredienserna till en jämn sås.
  3. Servera kimchi plättarna med finhackad salladslök och ssämsåsen.
24 juli 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept