I samarbete med Scan

Kimchi fried rice med rostad lök

Scan kimchi fried rice och rostad lök
Foto: Scan
4

Du behöver

  • 1 pkt Scan Järpish Lime & Chili
  • 1 pkt bacon, strimlad
  • 2 dl Kimchi, tärnad
  • 0,5 gul lök, tärnad
  • 1 morot, grovriven
  • 3-4 msk "juice" från Kimchi
  • 1 msk soja, japansk
  • 1-2 msk chilipasta, koreansk, Gochujang
  • 6-7 dl kokt ris, gärna rundkornigt
  • 0,5-1 msk sesamolja
  • salt & peppar
  • 4 ägg, stekta
  • 2 msk lök, rostad

Gör så här

  1. Krama ur Kimchin och spar vätskan. Hetta upp en panna och stek bacon halvkrispigt. Stek även järpisharna i separat panna.
  2. Lägg sedan i den urkramade kimchin, lök, morot och kimchijuicen i baconpannan, stek i några minuter så att det blir lite krispigt.Tillsätt därefter soja och chilipasta, rör om och tillsätt riset, stek i ca 5-10 minuter under omrörning tills riset separerar.
  3. Vänd i järpishar och smaka av med sesamolja, salt och peppar.
  4. Stek ägg separat och lägg sedan upp ris med Järpish, toppa med ägg och rostad lök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept