Citronglass

Citronglass
Foto: TV4

En frisk och syrlig efterrätt som serveras med maräng och chokladsås.

Vintips från Kim
Jean-Louis Rosé art nr 77119

Kim bjöd även på

Jordärtsskockssoppa


Rostas i svartvinbärsmarinad



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

4 juli 2011

Du behöver

  • 2 st citroner, saften
  • 1 st citron, skal
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde, hårt vispad
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao

Gör så här

  1. Glass
    Blanda florsocker och crème fraiche väl.
  2. Tillsätt 2 dl hårt vispad grädde, citronsaft och citronskal i blandningen.
  3. Häll smeten i en avlång sockerkaksform och täck med folie.
  4. Ställ in i frysen i cirka 45 minuter.
  5. Ta ut och tryck ner ett lager små maränger som ett lager överst och så in i frysen igen, cirka 4 timmar.
  6. Chokladsås
    Rör ihop ingredienserna och låt koka i några minuter.
  7. Låten såsen svalna innan den ringlas på glassen.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept