Kikärtssallad med jordnötsdressing

NYHET
koket.se
Kikärtssallad med jordnötsdressing
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Kikärtssallad med jordnötsdressing

20 ingredienser

20 m

Den här somriga salladen med kikärtor, mango, fetaost och jordnötsdressing är ett måste att testa! Salladen är perfekt som lunch eller picknickmat.

Se Karoline Pettersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Jordnötsdressing

  • 2 dl jordnötssmör
  • 4 msk soja
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk honung
  • 1 dl vatten, varmt
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 klyfta vitlök

Kikärtssallad

  • 2 förp kikärtor
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl rödkål
  • 1 paprika
  • 2 morötter
  • 1 mango (färsk)
  • 2 salladslökar
  • 1 dl jordnötter
  • 1 fetaost
  • 1 kruka färsk koriander
  • paprikapulver
  • cayennepeppar
  • salt

Gör så här

Dressing

  1. Blanda jordnötssmör, soja, citronsaft, honung, varmt vatten, chiliflakes och en pressad vitlöksklyfta till en dressing.

Kikärtssallad

  1. Häll av kikärtorna.
  2. Stek kikärtorna på hög värme med olivolja, paprikapulver, cayennepeppar och salt.
  3. Skiva rödkål, paprika och morötter i strimlor.
  4. Skala mangon och skiva den i mindre bitar.
  5. Hacka salladslöken och jordnötterna.
  6. Lägg rödkål, paprika, morötter och mango i en stor salladsskål.
  7. Strö över smulad fetaost, den hackade salladslöken och jordnötterna.
  8. Häll slutligen över jordnötsdressingen och strö över koriander.