• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kikärtskrutonger

Kikärtskrutonger
Foto: Lennart Weibull

Kikärtskrutonger

4 steg att laga

5 ingredienser

30 m

Ett riktigt gott tilltugg till både soppor, sallader och fredagsmyset är kikärtskrutonger! Ett riktigt enkelt recept som snabbt kommer bli en ny favorit.

Soup yourself

Soup yourself

Receptet är ur boken "Soup yourself" av Hanna Dubér, Norstedts.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 3 dl färdigkokta kikärtor
  • olivolja
  • 1-2 klyfta vitlök, rivna
  • ca 1 krm flingsalt
  • ca 1 krm cayennepeppar (eller chiliflakes)

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna noga i kallt vatten. Torka av dem på en handduk eller med papper.
  2. Blanda olivolja, riven vitlök, salt och cayennepeppar i en bunke och häll sedan ner kikärtorna. Blanda tills kikärtorna är täckta med kryddblandningen och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugnen på 200 grader (varmluft) i 15 minuter. Skaka plåten så att ärtorna vänder sig och rosta i ca 15 minuter till (det kan ”smattra” bland ärtorna i ugnen är de blir varma).
  4. Låt svalna på plåt tills de blir hårda och krispiga.
TIPS!
Soup yourself

Soup yourself

Receptet är ur boken "Soup yourself" av Hanna Dubér, Norstedts.