Kikärtskrutonger

Kikärtskrutonger
Foto: Lennart Weibull

Kikärtskrutonger

Av: Hanna Dunér

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

30 m

Ett riktigt gott tilltugg till både soppor, sallader och fredagsmyset är kikärtskrutonger! Ett riktigt enkelt recept som snabbt kommer bli en ny favorit.

Ingredienser

portioner sats
  • 3 dl färdigkokta kikärtor
  • olivolja
  • 1-2 klyftor vitlök, rivna
  • ca 1 krm flingsalt
  • ca 1 krm cayennepeppar (eller chiliflakes)

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna noga i kallt vatten. Torka av dem på en handduk eller med papper.
  2. Blanda olivolja, riven vitlök, salt och cayennepeppar i en bunke och häll sedan ner kikärtorna. Blanda tills kikärtorna är täckta med kryddblandningen och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugnen på 200 grader (varmluft) i 15 minuter. Skaka plåten så att ärtorna vänder sig och rosta i ca 15 minuter till (det kan ”smattra” bland ärtorna i ugnen är de blir varma).
  4. Låt svalna på plåt tills de blir hårda och krispiga.