Key Lime Pie med grädde, bär och maränger

Key lime pie med grädde, bär och maränger
Foto: TV4

Key Lime Pie med grädde, bär och maränger

Av: Robin - Kristinehamn

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig. Recepten är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 200 g digestivekex, ca 15 kex
  • 100 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 limefrukter (ca 1 + ¼ dl juice och skal)
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 2 ägg

Servering

  • färska hallon
  • färska blåbär
  • maräng (hemgjorda eller köpta, gärna mini)
  • vispgrädde
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluft).
  2. Krossa digestivekexen i småsmulor. Blanda ned sockret. Smält smöret. Blanda ihop till smulig deg som du trycker ut i en stor form eller i portionsformar. Se till att degen går upp på sidorna av formen/formarna. Förgrädda i 8 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Sänk värmen i ugnen till 170 grader (varmluft). Pressa limefrukterna och riv ned skalet i fruktjuicen. Blanda med den kondenserade mjölken och vaniljsockret i en bunke. Vänd ner äggulorna och äggen och rör försiktigt ihop med en slickepott.
  4. Låt stå och dra minst 15 minuter, och pressa sedan genom en sil så att skalresterna rensas bort.
  5. Fyll formen/formarna med fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Passa noga så att fyllningen precis stelnat men inte spricker.
  6. Låt pajen/pajerna svalna. Strax innan serveringen pudrar du över lite florsocker. Arrangera snyggt med hallon, blåbär och (mini)maränger på själva pajen eller vid sidan på tallriken. Lägg på en kvist med citronmeliss. Servera med lättvispad grädde.