Ketchupkyckling med stekt majs och coleslaw

koket.se
Ketchupkyckling med stekt majs och coleslaw
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Ketchupkyckling med stekt majs och coleslaw

23 ingredienser

50 min

Det här receptet är en riktig familjefavorit hemma hos Zeina. Kycklingklubbor ugnsbakas och får massor av god smak av ketchupmarinaden. Till klubborna serveras stekt majs och krämig coleslaw. Kanske blir det här en favorit även hemma hos dig.

Ingredienser

portioner

Kycklingklubbor

  • 4-6 kycklingklubbor
  • 1,5 dl ketchup
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • peppar

Majs

  • 450 g fryst majs
  • 25 g smör
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar

Coleslaw

  • 0,25 vitkål
  • 2 morötter
  • 1 rödlök, liten
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk senap
  • ev 1 tsk strösocker
  • 1 msk vinäger
  • 0,5 tsk salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden väl.
  2. Skär 3 snitt tvärs över varje kycklingklubba och lägg i en ugnsform eller på en plåt.
  3. Pensla kycklingen med marinaden. Låt gärna kycklingen marineras över natten eller några timmar i kylen. Om du inte har tid så är det bara att köra.
  4. Värm ugnen till 225 grader.
  5. Sätt in kycklingen och tillaga ca 15-20 minuter. När den fått fin färg, sänk värmen till 175 grader och tillaga ytterligare 15-20 minuter.
  6. Skär grönsakerna till coleslawen i tunna strimlor. Vitkålen kan du enkelt strimla tunt med hjälp av en osthyvel.
  7. Blanda det strimlade med majonnäs, crème fraiche, senap, ev socker och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå kallt en stund före servering.
  8. Stek majsen i smör i en stekpanna. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
  9. Servera kycklingen med coleslaw och stekt majs.