Indisk kycklingcurry med mangold

Indisk kycklingcurry
Foto: Susanna Blåvarg
Kerstin Hultén
Kerstin Hultén

Indisk kycklingcurry med mangold

Av: Kerstin Hultén

Från: Maten som skyddar mot cancer

18 ingredienser

Servera kycklingcurryn med nykokt basmatiråris och lätt fräst mangold.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kycklingfilé
  • 3 dl yoghurt
  • 2 gula lökar (stora)
  • 4 cm färsk ingefära
  • 5 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk garam masala, pulver eller pasta
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1,5 tsk chilipulver
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 dl kokosmjölk
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering:

  • mangold
  • pumpakärnor
  • basmatiråris

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor.
  2. Marinera kycklingbitarna i yoghurt i minst 1 timme.
  3. Skala och hacka löken. Skala ingefära och vitlök och
  4. riv på den fina sidan av rivjärnet.
  5. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Stek löken tills den har blivit genomskinlig men inte fått färg. Tillsätt vitlök och ingefära och stek ytterligare en stund. Blanda i alla kryddor och vänd runt.
  6. Lägg i den yoghurtmarinerade kycklingen och låt bryna en liten stund.
  7. Tillsätt kokosmjölken och låt puttra på svag värme i ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.