Indisk kycklingcurry med mangold

9 röster
8
Indisk kycklingcurry
Foto: Susanna Blåvarg

Servera kycklingcurryn med nykokt basmatiråris och lätt fräst mangold.

Visa mer
8
8 portioner

Du behöver

  • 1 kg kycklingfiléer
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 2 gula lökar, stora
  • 4 cm färsk ingefära
  • 5 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk garam masala, pulver eller pasta
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1,5 tsk chilipulver
  • 1 msk korianderpulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk kanel, malen
  • 2 dl kokosmjölk
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering:

  • mangold
  • pumpakärnor
  • basmatiråris
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor. Marinera kycklingbitarna i yoghurt i minst 1 timme.
  2. Skala och hacka löken. Skala ingefära och vitlök och riv på den fina sidan av rivjärnet.
  3. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Stek löken tills den har blivit genomskinlig men inte fått färg. Tillsätt vitlök och ingefära och stek ytterligare en stund. Blanda i alla kryddor och vänd runt.
  4. Lägg i den yoghurtmarinerade kycklingen och låt bryna en liten stund.
  5. Tillsätt kokosmjölken och låt puttra på svag värme i ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
4 juli 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...