Indisk kycklingcurry med mangold

Indisk kycklingcurry
Foto: Susanna Blåvarg
Kerstin Hultén
Kerstin Hultén

Indisk kycklingcurry med mangold

9

5 steg att laga

18 ingredienser

Servera kycklingcurryn med nykokt basmatiråris och lätt fräst mangold.

Ingredienser

portioner8 portioner
  • 1 kg kycklingfilé
  • 3 dl yoghurt
  • 2 gula lökar (stora)
  • 4 cm färsk ingefära
  • 5 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk garam masala, pulver eller pasta
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1,5 tsk chilipulver
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 dl kokosmjölk
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering:

  • mangold
  • pumpakärnor
  • basmatiråris

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor. Marinera kycklingbitarna i yoghurt i minst 1 timme.
  2. Skala och hacka löken. Skala ingefära och vitlök och riv på den fina sidan av rivjärnet.
  3. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Stek löken tills den har blivit genomskinlig men inte fått färg. Tillsätt vitlök och ingefära och stek ytterligare en stund. Blanda i alla kryddor och vänd runt.
  4. Lägg i den yoghurtmarinerade kycklingen och låt bryna en liten stund.
  5. Tillsätt kokosmjölken och låt puttra på svag värme i ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer