Grönsallad med blåbär, banan och curry

Grönsallad med blåbär, banan och curry
Foto: Susanna Blåvarg

Den här salladen blir en vacker färgklick som passar lika bra till en indisk curryrätt som till en bit lax.

16 mars 2009
4

Du behöver

  • 1 ask machésallad, ca 50 g
  • 2 bananer
  • 1 dl färska eller frysta blåbär
  • 1 ½ dl cashewnötter

Dressing:

  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1–2 tsk curry
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda dressingen.
  2. Skölj salladen och skaka den torr.
  3. Skala och skiva bananerna.
  4. Lägg upp machésallad och skivade bananer. Strö över blåbär och cashewnötter och ringla över dressingen.
Kommentera receptet

Fler goda recept