Kelvins bearnaisesås

Kelvin Wokomaty

Kelvins bearnaisesås

14 ingredienser

30 min

En hemgjord bearnaisesås är både extra lyxigt och extra gott att bjuda på.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Dragonreduktion

  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • ev 1 chilifrukt
  • persiljestjälk
  • 1 schalottenlök
  • 1 knippe dragon

Sås

  • 170 g smör, brynt eller skirat
  • 2 äggulor
  • 1 msk vatten
  • 2 msk dragonreduktion
  • färsk dragon (eller torkad)
  • salt
  • cayennepeppar
  • peppar
  • tabasco (eller valfri stark sås)

Gör så här

Håll skärmen tänd

Dragonreduktion

0

Sås

  1. Värm smöret till 50-60 grader. Tänk på att äggula koagulera vid 65 grader, så värm inte smöret för mycket.
  2. Mät upp äggulor, vatten och 2 msk dragonreduktion i en kastrull. 
Värm på spisen på 2:an (på en 1-9 skala) och vispa äggblandningen tills den tjocknar.
  3. Tänk på att det blir svårt att styra tjockleken på såsen när du häller i smöret om emulsionen inte är tjock nog.
  4. Tillsätt smöret i en stråle medan du konstant vispar upp emulsionen.
  5. När du har uppnått önskad tjocklek så är det bara att ge såsen kärlek med färsk dragon, mer reduktion, salt, cayennepeppar, peppar och tabasco. Låt dina smaklökar bestämma!