Kefta

Foto: Tv4
Kefta
8 ingredienser
30 m
Kryddiga färsbiffar med smak av Marocko där man kan variera genom att använda lammfärs eller nötfärs och smaksätta med spiskummin, koriander och vitlök. I Marocko äter man färsbiffarna alldeles nygrillade med tomatsallad och nybakat bröd.
Ingredienser
- 2 klyftor vitlök
- 500 g lammfärs (eller nötfärs)
- 2 tsk malen spiskummin
- 1 krm chiliflakes
- 1 tsk paprikapulver
- salt
- svartpeppar
- 0,5 dl färsk bladpersilja, finhackad (eller koriander)
Gör så här
- Skala och finhacka vitlöken och lägg ner i en bunke.
- Tillsätt färsen och krydda med spiskummin, chiliflakes, paprikapulver och finhackad persilja (eller koriander).
- Krydda med lite salt samt peppar och blanda samman.
- Forma avlånga biffar av blandningen.
- Grilla biffarna över direkt värme tills de har fått fin färg och är genomstekta.
- Servera gärna med tomatsalsa och gott bröd.