Fisk pot au feu

16 röster
4
Fisk pot au feu
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Ska du laga en fiskrätt, så laga denna.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 liten purjolök, strimlad
  • 200 g morötter, slantade
  • 200 g rotselleri, i tärningar
  • 400 g potatis, i små bitar
  • 1 msk smör (eller margarin)
  • 1 förp saffran (0,5 g)
  • 0,5 tsk curry
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 3 dl fisk (tärning eller fond + vatten) (eller hönsbuljong)
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 600 g skinn- och benfri blandad fisk, t ex lax och torsk
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fräs grönsakerna i matfett i en gryta. Krydda med saffran, curry och vitlök. Slå på buljong och grädde. Låt grytan sjuda 10-15 minuter.
  2. Skär fisken i bitar och lägg i grytan 4-5 minuter innan servering. Smaka av med salt och peppar.
23 november 2010

laddar fler recept...

Laddar fler recept...