Sallad med kantareller, plommon och valnötter

Sallad med kantareller, plommon och valnötter
Foto: Ewa Andinsson

Sallad med kantareller, plommon och valnötter

0

11 ingredienser

Matig sallad som passar på hösten. Blanda ihop lättstekta kantareller med plommon, ädelost, valnöt, brytbönor eller haricots verts. Recept ur boken Katjas kantareller.

Ingredienser

portioner4
  • 1 l kantareller
  • 1 rödlök, skivad
  • 150 g brytbönor (eller haricots verts)
  • 6-8 plommon, delade
  • 2 l salladsmix
  • 125 g gräddädelost
  • olivolja, att steka i

vinägrett

  • 1 dl olivolja
  • 3-4 msk sherryvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
  2. Stek kantareller och lök lätt i olivolja så att de håller sin fräschör. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanchera bönorna i lättsaltat vatten ett par minuter. Kyl dem snabbt i kallt vatten.
  4. Blanda bönor, plommon och sallad på ett stort fat.
  5. Vänd varsamt ner ädelost och vinägrett. Toppa salladen med kantareller och valnötter.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Aito Sommarpaj med lax och purjolök

Tips på laktosfritt!

Smarriga recept för hela familjen

Läs mer