Sallad med kantareller, plommon och valnötter

0 röster
4
Sallad med kantareller, plommon och valnötter
Foto: Ewa Andinsson

Matig sallad som passar på hösten. Blanda ihop lättstekta kantareller med plommon, ädelost, valnöt, brytbönor eller haricots verts. Recept ur boken Katjas kantareller.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 l kantareller
  • 1 rödlök, skivad
  • 150 g brytbönor eller haricots verts
  • 6-8 mogna plommon, delade
  • 2 l blandad sallad
  • 125 g gräddädelost
  • olivolja, att steka i

Vinägrett

  • 1 dl olivolja
  • 3-4 msk sherryvinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
  2. Stek kantareller och lök lätt i olivolja så att de håller sin fräschör. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanchera bönorna i lättsaltat vatten ett par minuter. Kyl dem snabbt i kallt vatten.
  4. Blanda bönor, plommon och sallad på ett stort fat.
  5. Vänd varsamt ner ädelost och vinägrett. Toppa salladen med kantareller och valnötter.
17 augusti 2013

laddar fler recept

Laddar fler recept