Hallonsufflé med jordgubbar

Hallonsufflé med jordgubbar
Foto: TV4

Hallonsufflé med jordgubbar

5

7 steg att laga

6 ingredienser

Receptet på hallonsufflé är beräknat till fyra personer.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 äggvita
  • 500 g frysta hallon
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk citron, saft
  • 3 dl grädde, lättvispad
  • färska jordgubbar, till servering

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna hårda i en stor skål, smeten expanderar.
  2. Tillsätt hallon, socker och citronsaft.
  3. Vispa hela tiden i 15 minuter.
  4. Rör ner den vispade grädden.
  5. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant, täckmed plastfilm.
  6. Ställ i frysen.
  7. Vid servering delas jordgubbarna och lägges ovanpå.