Kassler- och grönsaksgryta

Kassler- och grönsaksgryta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kassler- och grönsaksgryta

9 ingredienser

I den här grytan får du både kött och grönsaker på samma gång. Allra godast blir den sommartid med färsk vitkål och små sommarlökar, men den kan lagas året om. Servera ris eller potatis till.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kassler utan ben
  • 0,5 vitkål
  • 3 gula lökar (små)
  • 1 knippa primörmorötter
  • 200 g haricots verts
  • 3 dl köttbuljong
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Skär kasslern i skivor och dela dem på mitten. Skär vitkålen i små, knubbiga klyftor och skala lökarna, dela dem på mitten. Skrapa morötterna och skär bort blasten, ansa haricots vertsen och hacka persiljan fint.
  2. Koka upp buljongen och lägg i vitkål, lök och morötter och låt småkoka i 10 minuter. Tillsätt haricots verts och kasslerskivor, krydda med salt och peppar. Småkoka utan lock ca 5 minuter tills en del av vätskan kokat in.
  3. Strö över persiljan före servering.