Kassler med druvor

Kassler med druvor
Foto: TV4

I Italien använder man ofta druvor och kött tillsammans. Det ger en härligt sötsyrlig smak åt rätten. Hittar du små, kärnfria druvor behöver du inte dela dem.

30 mars 2009
4

Du behöver

  • ca 600 g kassler i bit
  • svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • ca 500 g gröna druvor, delade
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Gnid in kasslern med kryddorna, lägg den i en stekgryta med matfett i botten. Bryn den lätt runtom.
  2. Lägg hälften av druvorna i grytan och stek under lock på svag värme, ca 30 minuter, tills druvorna saftar sig.
  3. Skär köttet i skivor, lägg upp på fat, slå över skyn och servera resten av druvorna till. Servera gärna med färsk pasta till.
Kommentera receptet

Fler goda recept