Karlsbaderbullar med blåbär och färskost

90 röster
30 bullar
Karlsbaderbullar med blåbär och färskost
Foto: TV4

Fantastiska bullar fyllda med krämig färskostfyllning och blåbär. 

Visa mer
30 bullar

Du behöver

Karlsbaderdeg

  • 50 g jäst
  • 250 g mjölk [2,5 dl]
  • 660 g vetemjöl [11 dl]
  • 85 g strösocker [1 dl]
  • 180 g smör, rumstempererat
  • 10 g bakpulver [2 tsk]
  • 6 g salt [1 tsk]
  • 55 g ägg [1 st]
  • ägg, till pensling

Fyllning

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 200 g färskost
  • 90 g florsocker [1,5 dl]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 30 g majsstärkelse [0,5 dl]
  • 1 citron, rivet skal från
  • 200 g frysta blåbär
  • 30 g majsstärkelse
  • 25 g strösocker

glasyr

  • florsocker
  • vatten
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Karlsbaderdeg
    Smula jästen i bunken till matberedaren. Värm på mjölken till fingervarmt och häll det över jästen och blanda runt tills jästen löst sig. Blanda sedan i resterande ingredienser och arbeta degen med krok på mellanhastighet i 10 minuter. Plasta degen och låt vila i kylen 30 minuter.
  2. Fyllning
    Vispa smör och färskost fluffigt med en elvisp. Vispa i lite i taget av florsockret, vaniljsockret och maizenan. Vispa till en fin konsistens, sist blandar du i citronzest. Låt stå kallt.
  3. Blanda blåbär med strösocker och maizena i en bunke och ställ åt sidan.
  4. Utbakning
    Kavla ut karlsbaderdegen till 40*48 cm på ett lätt mjölat bord. Skär ut 30 stycken 8*8 cm fyrkanter.
  5. Spritsa en klick med creamcheesefyllning i mitten och lägg i några blåbär. Vik över kanterna, lägg i pappersform. Låt jäsa under duk i minst 60 minuter.
  6. Sätt ugnen på 220 grader, pensla bullarna med ägg. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna helt.
  7. Glasyr
    Blanda florsocker och vatten till önskad konsistens till glasyr som hälls på när bullarna är bakade och svala.

Laddar fler recept...