Kärleksmums-cheesecake (no bake)
Kärleksmums-cheesecake (no bake)
13 ingredienser
Spröd digestivebotten, härligt krämig chokladcheesecake och drömmig kärleksmumsglasyr. Tänk er dem tre tillsammans i en och samma tugga. Godare cheesecake får man leta efter. /Camilla Hamid
Receptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm, vilket ger en cheesecake på 6-8 generösa bitar.
Ingredienser
Botten
- 75 g smör
- 10 digestivekex
- 1 msk kakao
Fyllning
- 600 g färskost
- 2 dl vispgrädde
- 300 g mörk choklad
- 2 dl florsocker
Kärleksmumsglasyr
- 75 g smör
- 0,5 dl kaffe (starkt)
- 1 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
- riven kokos (att garnera med)
Gör så här
- Mixa kexen till ett fint smul.
- Smält smöret och blanda ihop med kexen och kakao till en formbar massa.
- Tryck ut kexsmulet i botten på din cheesecakeform och ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
- Grovhacka den mörka chokladen och smält den över vattenbad i en värmetålig skål. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
- Vispa ihop grädde och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen och vispa lite till.
- Tillsätt florsocker och vänd försiktigt samman till en jämn smet.
- Bred ut smeten i formen över digestivebotten och låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 1 h innan servering men helst längre än så.
- Under tiden kan du göra glasyren. Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
- Lossa cheesecaken från formen, lägg upp på ett fat. Bred ut glasyren på cheesecaken och dekorera med kokosflingor.
- Förvara cheesecaken i kylskåpet eller servera direkt!