Kärleksmumscheesecake (no bake)

9 röster
6-8 stora bitar
Kärleksmumscheesecake
Foto: Camilla Hamid

Spröd digestivebotten, härligt krämig chokladcheesecake och drömmig kärleksmumsglasyr. Tänk er dem tre tillsammans i en och samma tugga. Godare cheesecake får man leta efter.  /Camilla Hamid

Receptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm, vilket ger en cheesecake på 6-8 generösa bitar.

Visa mer
6-8 stora bitar

Du behöver

Botten

  • 75 g smör
  • 10 digestivekex
  • 1 msk kakao

Fyllning

  • 600 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • 2 dl florsocker

Kärleksmumsglasyr

  • 75 g smör
  • 0,5 dl kaffe (starkt)
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • riven kokos (att garnera med)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexen och kakao till en formbar massa. Tryck ut kexsmulet i botten på din cheesecakeform och ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  3. Grovhacka den mörka chokladen och smält den över vattenbad i en värmetålig skål. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  4. Vispa ihop grädde och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen och vispa lite till. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt samman till en jämn smet.
  5. Bred ut smeten i formen över digestivebotten och låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 1 h innan servering men helst längre än så.
  6. Under tiden kan du göra glasyren. Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
  7. Lossa cheesecaken från formen, lägg upp på ett fat. Bred ut glasyren på cheesecaken och dekorera med kokosflingor.
  8. Förvara cheesecaken i kylskåpet eller servera direkt!
Tips!
Kärleksmumscheesecake1

Vill du ha fler baktips?

Se denna goda cheesecake och många andra mumsiga recept på Camilla Hamids blogg My Kitchen Stories >>

laddar fler recept...

Laddar fler recept...