Citronstekt kalkonbröst med couscous

Citronstekt kalkonbröst med couscous
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Citronstekt kalkonbröst med couscous

Av: Karl Ljung

Från: Kropp & själ

17 ingredienser

30 min

Här doftar det marockanskt! Stekt kalkon med kryddig couscous och spiskummindressing är ett snabblagat och nyttigt middagstips.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl citron, saft
  • 2 msk citron, skal
  • 1 kalkonbröst, i skivor [ca 500-600g]
  • 1 msk olivolja, till stekningen

Couscous:

  • 8 dl kokt couscous (kokas enligt anvisning på förpackningen)
  • 1 förp frysta blandade grönsaker (t ex Oliver & paprika)
  • 1 romansallad
  • 1 dl russin, blötlagda
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Spiskumminscreme:

  • 0,5 förp mini crème fraiche
  • 0,5 förp lätt matlagningsyoghurt
  • 3 msk honung
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Gnid in kalkonen med salt, peppar, citronskal och saft.
  2. Stek på medelvärme till du fått färg.
  3. Avsluta under lock på låg värme tills den är klar.
  4. Värm couscousen i kastrull med lite vatten samt olivoljan.
  5. Blanda i grönsaker och russin.
  6. Vänd i salladen och smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda alla ingredienserna till spiskumminkrämen och smaka upp med salt och peppar.