Citronstekt kalkonbröst med couscous

1 röst
30 min
4
Citronstekt kalkonbröst med couscous
Foto: Fredrik Sandin Carlson
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl citron, saft
  • 2 msk citron, skal
  • 1 kalkonbröst, i skivor [ca 500-600g]
  • 1 msk olivolja, till stekningen

Couscous:

  • 8 dl kokt couscous (kokas enligt anvisning på förpackningen)
  • 1 förp frysta blandade grönsaker (t ex Oliver & paprika)
  • 1 romansallad
  • 1 dl russin, blötlagda
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Spiskumminscreme:

  • 0,5 förp mini crème fraiche
  • 0,5 förp lätt matlagningsyoghurt
  • 3 msk honung
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Gnid in kalkonen med salt, peppar, citronskal och saft.
  2. Stek på medelvärme till du fått färg.
  3. Avsluta under lock på låg värme tills den är klar.
  4. Värm couscousen i kastrull med lite vatten samt olivoljan.
  5. Blanda i grönsaker och russin.
  6. Vänd i salladen och smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda alla ingredienserna till spiskumminkrämen och smaka upp med salt och peppar.
15 januari 2009