Purjolök- och jordärtskockssoppa

Purjolökssoppa
Foto: TV4

Purjolök- och jordärtskockssoppa med kaviarcreme och rökt sik

Se fler recept från

Mitt kök - Sverigeresan


10 juli 2012

Du behöver

  • 2 st purjolökar, grovt skivade
  • 6 st jordärtskockor, skalade i bitar
  • 1 l vatten
  • 2 msk kaviar på tub
  • 1 burk creme fraiche
  • 400 g rökt sik
  • 1 litet knippe dill, finskuren
  • 0,5 st gurka, tärnad
  • 0,5 st citron, saften
  • smör att fräsa i

Gör så här

  1. Fräs purjolöken och jordärtskockorna i smör i en stor kastrull.
  2. Tillsätt vatten eller grönsaksbuljong och låt puttra ca 15 min – tills grönsakerna är mjuka.
  3. Mixa soppan och smaksätt med salt och citronsaft.
  4. Vispa creme fraichen och blanda med kaviar och dill.
  5. Skiva gurkan tunt.
  6. Häll på soppan och lägg i en klick kaviarcreme, bryt siken och toppa med den.
Kommentera receptet

Fler goda recept