Purjolök- och jordärtskockssoppa

Purjolökssoppa
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Purjolök- och jordärtskockssoppa

10 ingredienser

Purjolök- och jordärtskockssoppa med kaviarkräm och rökt sik

Se fler recept från

Mitt kök - Sverigeresan

Ingredienser

  • 450 g purjolök, grovt skivade
  • 350 g jordärtskocka, skalade i bitar
  • 1 l vatten
  • 2 msk kaviar, på tub
  • 1 förp crème fraîche
  • 400 g rökt sik
  • 1 knippe dill, finskuren
  • 0,5 gurka, tärnad
  • 0,5 citron, saften
  • smör, att fräsa i

Gör så här

  1. Fräs purjolöken och jordärtskockorna i smör i en stor kastrull.
  2. Tillsätt vatten eller grönsaksbuljong och låt puttra ca 15 min – tills grönsakerna är mjuka.
  3. Mixa soppan och smaksätt med salt och citronsaft.
  4. Vispa creme fraichen och blanda med kaviar och dill.
  5. Skiva gurkan tunt.
  6. Häll på soppan och lägg i en klick kaviarcreme, bryt siken och toppa med den.