Grillade grönsaker med vit böncreme, persilja och citron

Grillade grönsaker med vit böncreme
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Grillade grönsaker med vit böncreme, persilja och citron

3

3 steg att laga

9 ingredienser

20 min

Grilla fänkål, zucchini, blomkål och andra goda grönsaker och servera med en krämig dip. Gott som vegetarisk måltid eller som tillbehör.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 fänkål, långa klyftor
  • 1 zucchini, sneda tjocka skivor
  • 1 blomkål, skivor och buketter
  • 2 gula paprikor, fjärdedelar

Böncrème

  • 200 g vita bönor, färdigkokta
  • 0,5 knippe färsk bladpersilja, finskuren
  • 1 citron, zest och saft
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Vänd runt de skurna grönsakerna i lite olja och grilla dem färdiga men fortfarande krispiga.

  2. Böncrème
    Mortla bönorna och blanda i skuren persilja, olja, citronsaft, cest, sambal oelek, salt och peppar.
  3. Servera grönsakerna på ett stort fat med böndipen till.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer