Grillade grönsaker med vit böncreme, persilja och citron

20 min
4
Spela video Grillade grönsaker med vit böncreme
Foto: TV4

Grilla fänkål, zucchini, blomkål och andra goda grönsaker och servera med en krämig dip. Gott som vegetarisk måltid eller som tillbehör.

14 augusti 2012
20 min
4

Du behöver

  • 2 fänkål, långa klyftor
  • 1 zucchini, sneda tjocka skivor
  • 1 blomkål, skivor och buketter
  • 2 gula paprikor, fjärdedelar

Böncrème

  • 200 g vita bönor, färdigkokta
  • 0,5 knippe bladpersilja, finskuren
  • 1 citron, zest och saft
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Vänd runt de skurna grönsakerna i lite olja och grilla dem färdiga men fortfarande krispiga.

  2. Böncrème
    Mortla bönorna och blanda i skuren persilja, olja, citronsaft, cest, sambal oelek, salt och peppar.
  3. Servera grönsakerna på ett stort fat med böndipen till.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept