Karibisk kokosglass med ananassoppa

3 röster
35 m
4

En frisk karibisk kokosglass med ananassoppa är en härlig dessert att servera efter maten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
35 m
4

Du behöver

Kokosglass

  • 2 dl kokosgrädde
  • 3 msk glukos
  • 4 limeblad
  • 1 citrongräs, utbankad
  • 4 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 3 dl vispgrädde 40 %
  • 2-3 msk malibu

Ananassoppa

  • 1 ananas
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk socker
  • lime
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Glass
    Koka upp kokosgrädden med glukos, limeblad och citrongräs. Ge ett snabbt uppkok, dra åt sidan och låt stå och dra i cirka 15 minuter.
  2. Vispa äggulor och socker luftigt till ett ljust skum.
  3. Vispa grädden.
  4. Sila i kokosgrädden i äggvispet och rör sedan ner vispgrädden. Smaka av med Malibu. Kör i glassmaskin cirka en timme.
  5. Ananassoppa
    Skär ananasen i mindre bitar och koka den med vaniljstången och sockret.
  6. Tillsätt lime efter smak. Mixa sedan blandningen och ställ i kylskåp.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...