Karibisk kokosglass med ananassoppa

3 röster
35 m
4

En frisk karibisk kokosglass med ananassoppa är en härlig dessert att servera efter maten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

35 m
4
4 portioner

Du behöver

Kokosglass

  • 2 dl kokosgrädde
  • 3 msk glykos
  • 4 limeblad
  • 1 citrongräs, utbankad
  • 4 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2-3 msk malibu

Ananassoppa

  • 1 ananas
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk strösocker
  • limefrukt

Gör så här

  1. Glass
    Koka upp kokosgrädden med glukos, limeblad och citrongräs. Ge ett snabbt uppkok, dra åt sidan och låt stå och dra i cirka 15 minuter.
  2. Vispa äggulor och socker luftigt till ett ljust skum.
  3. Vispa grädden.
  4. Sila i kokosgrädden i äggvispet och rör sedan ner vispgrädden. Smaka av med Malibu. Kör i glassmaskin cirka en timme.
  5. Ananassoppa
    Skär ananasen i mindre bitar och koka den med vaniljstången och sockret.
  6. Tillsätt lime efter smak. Mixa sedan blandningen och ställ i kylskåp.
30 oktober 2019