Kardemummaglass med rabarberkompott

Kardemummaglass med rabarberkompott
Foto: Tv4

Kardemummaglass med rabarberkompott

Av: Pia - Orust/Tjörn

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

35 m

Krämig kardemummaglass med rabarberkompott och digestivecrunch är både sött och fräscht till efterrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kardemummaglass

  • 5 dl grädde
  • 397 g kondenserad mjölk
  • 1 msk kardemummakärnor

Digestivecrunch

  • 7 digestivekex
  • 50 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk rörsocker

Rabarberkompott

  • 500 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk citronsaft

Gör så här

Kardemummaglass

  1. Vispa grädde och blanda i kondenserad mjölk samt stötta kardemummakärnor. Blanda ihop och frys i minst 4 timmar.

Digestivecrunch

  1. Krossa kexen och arbeta ihop alla ingredienser. Strö smulorna på en plåt med bakplåtspapper och baka i igen på 180 grader i ca 10 minuter. Ta ut låt och låt svalna.

Rabarberkompott

  1. Hacka rabarber i skivor.
  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka i ca 5 minuter. Dra av och låt svalna.
  3. Ställ därefter in kompotten i kylen fram till servering.