• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Kardemummaglaserade morötter

0 röster
30
4

Ett riktigt gott tillbehör och snacks är dessa glaserade morötterna. Med kardemumma får de både en söt och kryddig karaktär.

30
4
4 portioner

Du behöver

  • 25 g smör
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 400 g knippmorot
  • 1 tsk lönnsirap
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 tsk salt
  • 1 dl apelsinjuice, färskpressad
  • 0,5 dl morotsjuice
  • 2 salladslökar, skivade

Gör så här

  1. Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i vitlöken och bryn den i ca 30 sekunder innan du lägger i morötterna.
  2. Häll på lönnsirapen och kardemumman. Bryn i ca 2 minuter så allt får lite färg och salta sedan.
  3. Häll i juicerna och låt det koka ihop. Ta av spisen och strö över salladslöken.
  4. Servera med exempelvis anka eller kyckling. Eller som ett gott tillbehör till grillningen.
29 juli 2020