Kardemummaglaserade morötter

Kardemummaglaserade morötter
Foto: Tv4

Kardemummaglaserade morötter

0

4 steg att laga

9 ingredienser

30

Ett riktigt gott tillbehör och snacks är dessa glaserade morötterna. Med kardemumma får de både en söt och kryddig karaktär.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 25 g smör
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 400 g knippmorot
  • 1 tsk lönnsirap
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 tsk salt
  • 1 dl apelsinjuice, färskpressad
  • 0,5 dl morotsjuice
  • 2 salladslökar, skivade

Gör så här

  1. Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i vitlöken och bryn den i ca 30 sekunder innan du lägger i morötterna.
  2. Häll på lönnsirapen och kardemumman. Bryn i ca 2 minuter så allt får lite färg och salta sedan.
  3. Häll i juicerna och låt det koka ihop. Ta av spisen och strö över salladslöken.
  4. Servera med exempelvis anka eller kyckling. Eller som ett gott tillbehör till grillningen.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
ViktVäktarna ät smart2

Goda, enkla knep!

Ät smartare - här är tipsen som gör kroppen glad

Läs mer