Karamellkladdkaka med päron
Karamellkladdkaka med päron
12 ingredienser
30 m
Är du sugen på att testa en ny version av kladdkaka? Den här smarriga karamellkladdkakan med päron gör ingen besviken!
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
Karamellkladdkaka
- smör (till formen)
- 150 g karamellchoklad
- 200 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 0,5-1 citron, ekologiska
- 1-2 päron
Rostad karamellchoklad
- 100 g karamellchoklad
Servering
- 3 dl grädde, lättvispad
- karamellchoklad, rostad
- färska örter
Gör så här
Karamellkladdkaka
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Hacka karamellchokladen fint.
- Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills allt smält.
- Häll över smeten i en skål för att svalna helt.
- Vispa ihop strösocker och ägg för hand, du behöver inte vispa länge utan bara så det går ihop. Häll i det avsvalnade chokladsmöret och rör om.
- Sikta i vetemjöl i smeten och vänd runt med en slickepott.
- Tvätta och skrubba citronen. Riv ner zest och pressa i saften i smeten. Vänd runt så allt blandas.
- Smöra en form med smör som är 22 centimeter i diameter.
- Häll ner smeten i formen.
- Skär tunna skivor av päron och lägg i kakan.
- Grädda kakan näst längst ner i ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara något lös i mitten.
- Ta ut kakan och låt svalna helt i kylen innan servering.
Rostad karamellchoklad
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Hacka karamellchokladen och sprid ut den på en plåt med bakplåtspapper.
- Bränn av chokladen i 3-5 minuter i ugnen tills den har en gyllene färg.
- Ta ut chokladen och hacka den ytterligare lite till. Låt svalna helt.
Servering
- Servera kladdkakan med lättvispad grädde, rostade karamellchoklad och färska örter.