Karamelliserade äpplen och rotselleri

0 röster
30 m
4

Karamelliserade äpplen och rotselleri med smak av kanel och calvados blir en perfekt rätt att servera efter maten som dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl strösocker
  • 1 citron, skal och saft
  • 10 cl calvados
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 3 äpplen, skalade och klyftade
  • ca 10 cm rotselleri, tunt skivad

Gör så här

  1. Häll socker i en panna eller kastrull. Låt det smälta på ganska svag värme. Rör om hela tiden tills sockret smält och fått en svagt brun färg.
  2. Tillsätt citronsaften (spara zesten till garnering) och rör om tills sockret åter smälter, häll i calvados och kanel. Lägg i äpplen och rotselleri och sjud i 5 minuter.
  3. Ta pannan av värmen och servera i skålar. Toppa med rivet citronskal.
27 november 2019