Karamelliserad toast

Isabella Morrone 2023

Karamelliserad toast

18 ingredienser

1 h

Karamelliserad toast med lemon curd blir ett gott avslut på en härlig middag.

Ingredienser

portioner4 - 6

Grapefruktsgéle

  • 250 g blodgrapejuice, silad
  • 25 g lönnsirap
  • 3 g agar-agar

Lemon curd

  • 2 citroner, tvättade (ekologiska)
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 80 g smör, i kuber.

Pannkakssmet

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 5,5 dl mjölk
  • 0,5 dl äppelmust
  • 0,5 krm salt
  • ca 0,5 krm vaniljpulver

Toast

  • 4 skivor briochebröd (eller mjölkbröd)
  • 1 sats pannkakssmet (se recept ovan)
  • 2-3 msk rörsocker
  • 3 msk smör
  • 1 sats vaniljkräm

Gör så här

Grapefruktsgéle

  1. Mät upp alla ingredienser i en kastrull. Vispa runt och koka upp blandningen.
  2. Sila blandningen och låt svalna i kylen.
  3. Blanda sedan ihop gelén till en kräm och lägg i spritspåse.

Lemon curd

  1. Riv skalet från citronen i en kastrull och pressa sedan i juicen.
  2. Tillsätt strösocker och koka ihop.
  3. Sänk värmen och tillsätt ägget försiktigt under omrörning.
  4. Klicka sedan i smöret, en kub i taget, och vispa hela tiden.
  5. Låt sjuda under vispning tills den börjar tjockna.
  6. Ta av kastrullen från värmen och sila curden.
  7. Ställ svalt.

Pannkakssmet

  1. Rör ihop mjöl och ägg till en smet.
  2. Häll i lite mjölk och äppelmust i taget.
  3. Tillsätt slutligen salt och vaniljpulver.

Toast

  1. Doppa skivorna i pannkakssmeten ganska länge så att brödet drar åt sig smeten.
  2. Stek sedan brödet gyllene i smör.
  3. Strössla rörsocker på brödet och bränn av försiktigt med en brännare tills sockret smälter.
  4. Dela brödet på mitten.
  5. Servera med lemon curd och grapefruktsgéle.