Karamelliserad ananas med rooibosglass

Karamelliserad ananas med rooibosglass
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Karamelliserad ananas med rooibosglass

9 ingredienser

30 m

Karamelliserad ananas med rooibosglass är en riktigt härlig dessert där friskt och sött kombineras med kallt och krämigt. En riktigt lyckad matchning!

Ingredienser

portioner
  • 2 msk te (mixat Rooibos)
  • 1 l vaniljglass
  • 1 ananas
  • 1 tsk matolja
  • 1 dl rörsocker
  • 2 tsk baiju
  • 2 msk smör
  • riven kokos
  • mynta

Gör så här

  1. Börja med glassen. Mixa först te till pulver och mixa sedan pulvret med glassen i en matberedare.
  2. Frys sedan glassen igen.
  3. Skär ananasen i bitar som är ca 3-4 cm stora.
  4. Stek bitarna i en stekpanna och tillsätt matolja.
  5. När ananasen börjar få färg så tillsätt socker och låt det karamelliseras.
  6. Tillsätt sedan baiju och smör och låt koka ihop.
  7. Rosta kokos i en torr stekpanna.
  8. Lägg ananas i en hög och toppa med såsen, rostad kokos, mynta och glass.