Karamelliserad ananas med rooibosglass
Karamelliserad ananas med rooibosglass
9 ingredienser
30 m
Karamelliserad ananas med rooibosglass är en riktigt härlig dessert där friskt och sött kombineras med kallt och krämigt. En riktigt lyckad matchning!
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- 2 msk te (mixat Rooibos)
- 1 l vaniljglass
- 1 ananas
- 1 tsk matolja
- 1 dl rörsocker
- 2 tsk baiju
- 2 msk smör
- riven kokos
- mynta
Gör så här
- Börja med glassen. Mixa först te till pulver och mixa sedan pulvret med glassen i en matberedare.
- Frys sedan glassen igen.
- Skär ananasen i bitar som är ca 3-4 cm stora.
- Stek bitarna i en stekpanna och tillsätt matolja.
- När ananasen börjar få färg så tillsätt socker och låt det karamelliseras.
- Tillsätt sedan baiju och smör och låt koka ihop.
- Rosta kokos i en torr stekpanna.
- Lägg ananas i en hög och toppa med såsen, rostad kokos, mynta och glass.