Karamelliserad ananas med rooibosglass

koket.se
Karamelliserad ananas med rooibosglass
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Karamelliserad ananas med rooibosglass

9 ingredienser

30 m

Karamelliserad ananas med rooibosglass är en riktigt härlig dessert där friskt och sött kombineras med kallt och krämigt. En riktigt lyckad matchning!

Se Jonas Svensson laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 2 msk te (mixat Rooibos)
  • 1 l vaniljglass
  • 1 ananas
  • 1 tsk matolja
  • 1 dl rörsocker
  • 2 tsk baiju
  • 2 msk smör
  • riven kokos
  • mynta

Gör så här

  1. Börja med glassen. Mixa först te till pulver och mixa sedan pulvret med glassen i en matberedare.
  2. Frys sedan glassen igen.
  3. Skär ananasen i bitar som är ca 3-4 cm stora.
  4. Stek bitarna i en stekpanna och tillsätt matolja.
  5. När ananasen börjar få färg så tillsätt socker och låt det karamelliseras.
  6. Tillsätt sedan baiju och smör och låt koka ihop.
  7. Rosta kokos i en torr stekpanna.
  8. Lägg ananas i en hög och toppa med såsen, rostad kokos, mynta och glass.