Kanelplättar med honungsbakat äpple

Håkan Thörnström KK 2024

Kanelplättar med honungsbakat äpple

17 ingredienser

30 min

Kanelplättar med honungsbakat äpple, hasselnötskräm och citronfärskost blir en riktig succé till dessert i höst.

Ingredienser

portioner

Kanelplättar

  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1 tsk malen kanel

Honungsbakat äpple

  • 4 röda äpplen
  • 1 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1 msk citronsaft

Hasselnötskräm

  • 100 g rostade hasselnötter
  • 100 g strösocker, karamelliserat

Citronfärskost

  • 200 g färskost
  • 20 g florsocker
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 1 msk citronsaft

Gör så här

Kanelplättar

  1. Blanda ihop ingredienserna till plättsmeten.
  2. Grädda plättarna i ett plättjärn.

Honungsbakat äpple

  1. Skala, dela och kärna ur äpplena.
  2. Smält smör, honung och citronsaft i en kastrull.
  3. Häll blandningen över äppelbitarna och baka dem mjuka i ugnen på 160 grader.

Hasselnötskräm

  1. Mixa nötter och socker i en foodprocessor till en slät kräm.

Citronfärskost

  1. Smaksätt färskosten med florsocker, citronskal och citronsaft.

Servering

  1. Servera plättarna med ugnsbakade äpple, hasselnötskräm och den smaksatta färskosten.