Kanelgifflar
Kanelgifflar
13 ingredienser
2 h 30 min
Roy Fares recept på hembakade kanelgifflar, ett perfekt alternativ till de klassiska snäckorna.
Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser
Vetedeg
- 25 g jäst
- 250 g standardmjölk [2,5 dl]
- 570 g vetemjöl [9,5 dl]
- 55 g ägg [1 st]
- 3 g salt [0,5 sk]
- 7 g malen kardemumma [1,5 msk]
- 90 g farinsocker [1 dl]
- 100 g smör
Fyllning
- 80 g farinsocker [1 dl]
- 150 g smör
- 15 g malen kanel [2,5 msk]
Garnering
- 1 ägg
- pärlsocker
Gör så här
Vetedeg
- Smula jästen i bunken till din matberedare, värm mjölken till fingervarmt och slå det över jästen, blanda runt så att jästen löser upp sig.
- Tillsätt resterande ingredienser, ta inte allt mjöl på en gång, förutom smöret.
- Blanda ihop degen långsamt med krok i några minuter. Tillsätt mer mjöl om degen känns kladdig. När degen gått ihop ökar du tempot lite och tillsätter smöret i omgångar. Kör degen 10 minuter i maskin tills den bildat glutentrådar och känns elastisk, glansig och fin på ytan.
- Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 30 minuter. Under tiden kan du blanda ihop fyllningen.
Fyllning
- Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.
- Kavla ut degen 3 mm tjock och cirka 95- 100 cm bred och 20 cm hög.
- Stryk på ett jämt lager med fyllning. Rulla ihop degen till en lång rulle. Dela i 4-5 cm breda bitar, (cirka 20 stycken) lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till varje bulle lite lätt med handen. Låt jäsa minst 90 minuter under plastfolie.
- Sätt ugnen på 190 grader, varmluft.
- Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 9 - 11 minuter, ta ut och låt svalna helt.