Kanelbullesockerkaka i långpanna
Kanelbullesockerkaka i långpanna
17 ingredienser
50 m
Det här receptet ger dig en sockerkaka som smakar precis som kanelbullar. Med härlig fyllning och glasyr blir det snabbt en favorit! Du bakar dem enkelt och snabbt i en långpanna vilket dessutom gör receptet riktigt smidigt.
Ingredienser
Sockerkaka
- 110 g smör, smält
- 3,5 dl mjölk
- 1 tsk malen kardemumma (kan uteslutas)
- 7 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- ca 1 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
Fyllning
- 100 g smör, smält
- 1 dl brunt farinsocker (annars hälften farin och hälften strösocker)
- 1-2 msk malen kanel
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl pärlsocker (att strö över, kan uteslutas)
Glasyr
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2-4 msk mjölk
Gör så här
Sockerkaka
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en långpanna (ca 25X35 cm) med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Smält smöret i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken och kardemumman och låt stå och svalna.
- Sikta vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål och ställ åt sidan.
- Vispa ägg och strösocker riktigt vit och pösigt. Tillsätt mjöl och vätska i två omgångar och vänd lätt med en slickepott till en klumpfri tjock smet.
- Häll smeten i pannan och släta till ytan.
Fyllning
- Smält smöret till fyllningen i en kastrull på spisen. Ta bort från plattan och blanda i resten av ingredienserna till fyllningen.
- Klicka fyllningen över kakan. Med spetsen av en kniv vänd runt och blanda lätt. Strö eventuellt över pärlsocker.
- Grädda kakan i mitten av ugnen ca. 20–25 minuter eller känn med en provsticka så att kakan känns klar. Tiden varierar från ugn till ugn.
Glasyr
- Blanda alla ingredienser till glasyren, börja med mindre mängd mjölk och addera vid behov, glasyren ska bli tjockflytande men fortfarande rinnig.
- Ringla glasyren över den varma kakan och den kommer att stelna ganska fort.
Servering
- Skär kakan i lagom bitar och servera den varm eller rumstempererad.
- Förvaras svalt i låda med lock.