Kanelbullepaj

NYHET
Kanelbullepaj
Foto: Fredric Sehéler
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Kanelbullepaj

10 ingredienser

Okej, jag hittade på ett eget namn här, för ”brödpudding” låter ju inte som något man blir särskilt glad av. Hur som helst blev det makalöst gott och smakar precis som kanelbullar.

Ingredienser

portioner
  • 6-8 skivor vitt bröd (ca 300 g)
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 msk strösocker

Till servering

  • vispgrädde, vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en pajform, cirkaa 26 cm i diameter.
  2. Skär brödet i cirka 2 × 2 cm stora bitar och lägg dem i formen.
  3. Blanda ägg, grädde, mjölk, 1 dl strösocker, vaniljsocker, kanel och kardemumma i en bunke och vispa samman.
  4. Häll smeten över brödet i pajformen och strö över 1 msk strösocker.
  5. Grädda mitt i ugnen i 40–45 minuter, tills pajen fått fin färg.
  6. Servera pajen varm med vispad grädde.