Kanelbullekladdkaka med pärlsocker
Kanelbullekladdkaka med pärlsocker
11 ingredienser
20 m
Gillar du kanelbullar? GIllar du kladdkaka? Då är här den perfekta kombon!
Se Linnea Orvegård laga receptet

Ingredienser
Kladdkaka
- 125 g smör
- 2 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk malen kanel
- 2 msk malen kardemumma
- ca 0,5 salt
Kanelbullsfyllningen
- ca. 0,5 dl av kladdkakesmeten
- 2 msk malen kanel
- 0,5 dl brunt farinsocker
- pärlsocker
Gör så här
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 175 grader och smöra en form.
- Smält smöret.
- Blanda alla ingredienser till en jämn smet.
Kanelbullsfyllningen
- Häll ca 0,5 dl av smeten i en annan skål och blanda ner 2 msk kanel och 0,5 dl farinsocker. Lägg sen över smeten i en spritspåse.
- Spritsa sedan ut smeten på kladdkakan i ett kanebulle-mönster och toppa med pärlsocker.
- Grädda i ca 10–12 minuter. Ta ut och låt svalna.