Kanelbullekladdkaka med pärlsocker

koket.se
Kanelbullekladdkaka med pärlsocker
Linnea Orvegård
Linnea Orvegård

Kanelbullekladdkaka med pärlsocker

11 ingredienser

20 m

Gillar du kanelbullar? GIllar du kladdkaka? Då är här den perfekta kombon!

Se Linnea Orvegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner kladdkaka

Kladdkaka

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk malen kanel
  • 2 msk malen kardemumma
  • ca 0,5 salt

Kanelbullsfyllningen

  • ca. 0,5 dl av kladdkakesmeten
  • 2 msk malen kanel
  • 0,5 dl brunt farinsocker
  • pärlsocker

Gör så här

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en form.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda alla ingredienser till en jämn smet.

Kanelbullsfyllningen

  1. Häll ca 0,5 dl av smeten i en annan skål och blanda ner 2 msk kanel och 0,5 dl farinsocker. Lägg sen över smeten i en spritspåse.
  2. Spritsa sedan ut smeten på kladdkakan i ett kanebulle-mönster och toppa med pärlsocker.
  3. Grädda i ca 10–12 minuter. Ta ut och låt svalna.