Kanelbullar på pizzadeg

koket.se
Kanelbullar på pizzadeg
Linnea Orvegård
Linnea Orvegård

Kanelbullar på pizzadeg

11 ingredienser

30 m

Visste du att du kan baka kanelbullar på pizzadeg? Riktigt smart och smidigt!

Se Linnea Orvegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats
  • 1 pizzadeg

Fyllning

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl farinsocker
  • 2-3 tsk malen kanel
  • 3 msk sirap
  • ca 0,5 krm salt

Pensling

  • 1 ägg
  • ca 0,5 krm salt
  • vatten

Topping

  • 0,5 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och bred på pizzadegen, rulla ihop och skär i lagom stora bullar.
  2. Lägg bullarna i formar, pensla med ägg och toppa med pärlsocker.
  3. Grädda i ca 15–20 minuter på 175 grader.