Hjärtebullar
Hjärtebullar
10 ingredienser
Perfekta mellanmålsbullar som är alldeles lagom nyttiga! Strö lite vackra dekorationspärlor ovanpå hjärtana och barnen kommer att älska dem. /Kristina Eriksson - Receptet kommer från boken Kanelbullar och annat nybakat.
Receptet ger ca 20 hjärtan.
Ingredienser
- 25 g margarin (eller smör)
- 2,5 dl mjölk
- 25 g jäst
- 0,5 krm salt
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 dl cottage cheese
- ca 8 dl vetemjöl
Fyllning
- 1 banan
- 1 ägg, till pensling
- Dekorationspärlor
Gör så här
- Smält margarin eller smör i en kastrull.
- Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.
- Smula jästen i en bunke.
- Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att den löser sig.
- Tillsätt resten av degvätskan, salt, socker, keso och vetemjöl.
- Arbeta ihop till en kladdfri deg.
- Låt degen jäsa i 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den så att den är 3–4 mm tjock.
- Ta ut hjärtan med hjälp av ett pepparkaksmått.
- Lägg en liten bit banan mitt på hjärtat.
- Pensla runt om med uppvispat ägg och täck med ett hjärta.
- Tryck ihop hjärtana något med handen.
- Låt bullarna jäsa ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla med ägg (även på kanterna) och strö på dekorationspärlor.
- Grädda bullarna i 7–8 minuter.