Kanelbullar med sockerlag

koket.se
Kanelbullar med sockerlag
Linnea Orvegård
Linnea Orvegård

Kanelbullar med sockerlag

19 ingredienser

3 h

Har du testat att pensla dina kanelbullar med sockerlag efter gräddning? Det kommer att ta dem till en ny nivå!

Se Linnea Orvegård laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner sats

Fylling

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap
  • 5 tsk malen kanel
  • 1 tsk salt

Vetedeg

  • 50 g jäst
  • 500 g vatten
  • 1 msk kardemummakärnor, krossade
  • 250 g smör
  • 2 dl strösocker
  • ca 1 kg vetemjöl
  • 1 tsk salt

Pensling

  • ägg
  • vatten
  • ca 0,5 krm salt
  • pärlsocker

Sockerlag

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Gör så här

Fyllning

  1. Blanda ihop fyllningen till en bredbar smet.

Vetedegen

  1. Blanda alla ingredienser i en matberedare (förutom saltet).
  2. Arbeta degen sakta i ca 10 minuter, öka sedan och kör ytterligare 7–8 minuter.
  3. Häll i saltet och knåda i ytterligare 2 minuter.
  4. Om du knådar för hand så knåda ordentligt i ca 15–20 minuter så att det hinner bildas glutentrådar i degen.
  5. Kavla ut degen när den är klar och bred på fyllningen. Forma till valfria bullar.
  6. Låt jäsa i ca 2–3 timmar eller tills bullarna har jäst till dubbel storlek.

Pensling

  1. Vispa upp ägget med vattnet och saltet. Pensla bullarna med blandningen och strö över pärlsocker.
  2. Grädda i ca 12–15 minuter på 190 grader. Jag använder varmluftsugn.

Sockerlag

  1. Koka ihop socker och vatten. Låt sedan svalna.
  2. När du tagit ut bullarna så pensla dem direkt med sockerlagen.