• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kanelbullar med dulce de leche

Kanelbullar med dulce de leche
Foto: köket.se
Kökets box logotyp
Kökets box logotyp

Kanelbullar med dulce de leche

9 steg att laga

10 ingredienser

1 h 30 min

Bjud på farligt goda kanelbullar till fikat - fyllda med dulce de leche.

Tack vare den beprövade anti-stickytan på Toppits bakplåtspapper fastnar inget och efter gräddning!

Toppits bakplåtspapper

Ingredienser

Bulldeg

  • 150 g smör
  • 5 dl standardmjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kardemummakärnor, stötta
  • 14-16 dl vetemjöl

Fyllning

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • ca 2-3 dl karamelliserad mjölk (dulce de leche)
  • 1-2 msk malen kanel

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt.
  2. Smula jästen i en bunke eller hushållsassistent. Tillsätt degspadet och rör ut jästen.
  3. Tillsätt socker, salt och stött kardemumma. Arbeta in mjölet i omgångar till en jämn och smidig deg. Knåda 5 minuter i maskin. Täck över och låt jäsa i 30 minuter.
  4. Tag upp degen och arbeta lätt på mjölat bord. Dela degen i två delar och kavla ut varje deg till avlånga plattor.
  5. Bred först ut ett lager rumsvarmt smör och sedan dulce de lechen. Strö över kanel.
  6. Rulla försiktigt ihop degen och skär i bitar. Lägg ut Toppits bakplåtspapper med struktur på två plåtar. Lägg över bullarna, täck över med en bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
  9. Grädda bullarna i 8-10 minuter.