Kanelbullar i långpanna med frosting

koket.se
Kanelbullar i långpanna med frosting
Foto: Tv4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Kanelbullar i långpanna med frosting

17 ingredienser

3 h 45 min

Underbart goda kanelbullar "american style" som du gör i form och toppar med med en galet smarrig cream cheese-frosting. Perfekta att göra när du vill ha att garanterat saftiga bullar.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner12 - 14 stycken

Vetedeg

  • 30 g jäst
  • 200 g mjölk [2 dl]
  • 450 g vetemjöl [7,5 dl]
  • 55 g ägg [1 st]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 5 g malen kardemumma [1 msk]
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • 40 g farinsocker [0,5 dl]

Fyllning

  • 120 g farinsocker, strö [1,5 dl]
  • 16 g malen kanel [3 msk]
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg, till pensling

Frosting

  • 60 g smör, rumsvarmt
  • 130 g florsocker [1,75 dl]
  • 150 g färskost
  • 5 g vaniljsocker [0,5 msk]

Gör så här

Vetedeg

  1. Smula jästen i bunken till din degblandare. Värm mjölken till fingervarmt och slå över jästen och blanda runt.
  2. Lägg i resterande ingredienser förutom smöret. Kör ihop degen långsamt med krok. När degen gått ihop ökar du tempot lite och tillsätter lite i taget av smöret. Kör degen 10 minuter i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan.
  3. Lägg ut degen på ett mjölat bord och täck med bakduk. Låt vila 20-30 minuter. Smörj sidorna på en ugnssäker form, ca 32 x 22 cm.Täck bottnen med bakplåtspapper.

Utkavling och fyllning

  1. Rör ihop ingredienserna till fyllningen, gärna i en maskin med vinge.
  2. Kavla ut degen till en platta, 50 x 30 cm.
  3. Rulla med lite spänning ihop till en rulle från långsidan. Dela degen i 15 bitar och lägg bitarna i formen. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, det tar 1,5–2 timmar.
  4. Sätt ugnen på 180 grader.
  5. Pensla bullarna med ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen 25 - 30 minuter, bullarna ska få en fin gyllenbrun färg. Ta ut bullarna från ugnen och låt svalna en liten stund.

Frosting

  1. Vispa med en elvisp ihop smör, vaniljsocker och färskost. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa till en luftig frosting.
  2. Bred på lite frosting på varje bulle och låt svalna.