Kanelbullar i långpanna med frosting

48 röster
3 h 45 min
12-15 stycken

Underbart goda kanelbullar "american style" som du gör i form och toppar med med en galet smarrig cream cheese-frosting. Perfekta att göra när du vill ha att garanterat saftiga bullar. 

Visa mer
3 h 45 min
12-15 stycken

Du behöver

Vetedeg

  • 30 g jäst
  • 200 g mjölk (2 dl)
  • 450 g vetemjöl (7,5 dl)
  • 55 g ägg (1 st)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 5 g malen kardemumma (1 msk)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 45 g strösocker (0,5 dl)
  • 40 g farinsocker (0,5 dl)

Fyllning

  • 120 g farinsocker strö (1,5 dl)
  • 16 g kanel (3 msk)
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg till pensling

Frosting

  • 60 g smör (rumsvarmt)
  • 130 g florsocker (1,75 dl)
  • 150 g färskost
  • 5 g vaniljpulver (0,5 msk)

Gör så här

  1. Vetedeg
    Smula jästen i bunken till din degblandare. Värm mjölken till fingervarmt och slå över jästen och blanda runt.
  2. Lägg i resterande ingredienser förutom smöret. Kör ihop degen långsamt med krok. När degen gått ihop ökar du tempot lite och tillsätter lite i taget av smöret. Kör degen 10 minuter i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan.
  3. Lägg ut degen på ett mjölat bord och täck med bakduk. Låt vila 20-30 minuter. Smörj sidorna på en ugnssäker form, ca 32 x 22 cm.Täck bottnen med bakplåtspapper.
  4. Utkavling och fyllning
    Rör ihop ingredienserna till fyllningen, gärna i en maskin med vinge.
  5. Kavla ut degen till en platta, 50 x 30 cm.
  6. Rulla med lite spänning ihop till en rulle från långsidan. Dela degen i 15 bitar och lägg bitarna i formen. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, det tar 1,5–2 timmar.
  7. Sätt ugnen på 180 grader.
  8. Pensla bullarna med ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen 25 - 30 minuter, bullarna ska få en fin gyllenbrun färg. Ta ut bullarna från ugnen och låt svalna en liten stund.
  9. Frosting
    Vispa med en elvisp ihop smör, vaniljsocker och färskost. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa till en luftig frosting.
  10. Bred på lite frosting på varje bulle och låt svalna.
8 september 2018

Laddar fler recept