Kaneläpplen med vaniljfraiche

koket.se
Kaneläpplen med vaniljfraiche
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Kaneläpplen med vaniljfraiche

7 ingredienser

20 m

Första gången jag åt stekta äpplen var som smakprov när jag var och handlade med mamma. Jag var fem år gammal och tyckte det var bland det godaste jag ätit, jag fick med mig receptet från damen som lagade smakproven i butiken och gav det till kocken Gunilla på förskolan så lagade vi det till mellis den veckan. Än idag tycker jag att det är precis lika gott och att det är superenkelt att svänga ihop gör det bara ännu bättre. /Jessica

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 svenska äpplen
  • 50 g smör
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 krm malen kanel
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Dela ner äpplena i mindre bitar, de kan vara oregelbunda så länge de är ungefär lika stora.
  2. Smält smöret i en stekpanna. När smöret tystnat lägg i äppelbitarna, farinsocker och kanel. Låt steka i ca 5 minuter, rör om då och då.
  3. Lägg crème fraiche, vispgrädde och vaniljsocker i en skål.
  4. Vispa till en fast fluffig kräm med elvisp.
  5. Fördela de stekta äpplena i 4 glas, toppa med en klick vaniljfraiche.