Kanel- och mandelkakor

Kanel- och mandelkakor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kanel- och mandelkakor

9 ingredienser

Möra småkakor som smakar av mandel och kanel passar bra till jul.

Ingredienser

portioner bitar
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 100 g smör
  • 50 g strösocker
  • smör, till formen
  • 2 msk grädde
  • 25 g skållad mandel, finhackad
  • 2 msk farinsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en liten ugnsform, 25x30 cm. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en skål. Smält smöret. Tillsätt smör och socker och arbeta samman till en deg.
  2. Platta ut degen jämntjockt i formen, använd eventuellt en liten stekspade doppad i hett vatten för att få ytan jämn. Pensla degen med grädde oxh strö över farinsocker och mandel.
  3. Grädda kakan i ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. Skär den i bitar på ca 3x6 cm när den svalnat något och låt kakorna kallna på galler.