Kanderad jalapeño

POPULÄRT
Kanderad jalapeño
Foto: Jennifer Eriksson
Jennifer Eriksson profilbild
Jennifer Eriksson profilbild

Kanderad jalapeño

6 ingredienser

20 min

"Toppa din Goda grejer i bröd med kanderade jalapeños. Eller ge bort en burk om du är en bror, annars behåll allt för dig själv. Allra godast blir dom faktiskt efter ett par 2-3-4 veckor i kyl! Men sälllllllan man kan hålla sig!" Jennifer Eriksson

Ingredienser

Håll skärmen tänd
burkar à 0,5 liter
  • 12 jalapeños
  • 2,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl vatten
  • 7 dl strösocker
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 3 tsk vitlökspulver

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Rensa bort en del av fröna (beroende på hur starkt du önskar) och skiva jalapeños.
  2. Blanda ihop alla ingredienser förutom jalapeños i en kastrull. Koka upp och se till att allt socker löser sig - sänk värmen och reducera något så att du får en lite tjockare konsistens.
  3. Lägg dina jalapenos i en burk med tätslutande lock. Här över lagen så det täcker alla jalapeños. Låt svalna, och förvara sedan i kyl.