Kanderad jalapeño
NYHET

Foto: Jennifer Eriksson
Kanderad jalapeño
6 ingredienser
20 min
"Toppa din Goda grejer i bröd med kanderade jalapeños. Eller ge bort en burk om du är en bror, annars behåll allt för dig själv. Allra godast blir dom faktiskt efter ett par 2-3-4 veckor i kyl! Men sälllllllan man kan hålla sig!" Jennifer Eriksson
Ingredienser
- 12 jalapeños
- 2,5 dl äppelcidervinäger
- 0,5 dl vatten
- 7 dl strösocker
- 0,5 tsk malen gurkmeja
- 3 tsk vitlökspulver
Gör så här
- Rensa bort en del av fröna (beroende på hur starkt du önskar) och skiva jalapeños.
- Blanda ihop alla ingredienser förutom jalapeños i en kastrull. Koka upp och se till att allt socker löser sig - sänk värmen och reducera något så att du får en lite tjockare konsistens.
- Lägg dina jalapenos i en burk med tätslutande lock. Här över lagen så det täcker alla jalapeños. Låt svalna, och förvara sedan i kyl.