Kalvschnitzel ”Tonkatsu” med sommarkål och tryffelsmör

Kalvschnitzel ”Tonkatsu” med sommarkål och tryffelsmör
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Kalvschnitzel ”Tonkatsu” med sommarkål och tryffelsmör

18 ingredienser

1 h

Vad sägs om kalvschnitzel ”Tonkatsu” med sommarkål och tryffelsmör? En riktigt härlig sommarrätt!

Ingredienser

portioner

Tryffelsmör

  • 200 g smör, tempererat
  • 1 msk tryffelolja
  • salt
  • peppar

Stekt panko

  • 1 dl pankoströbröd (finns glutenfritt)
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk chilipulver (shichimi togarashi)

Stekt sommarkål

  • 1 kål (sommarkål eller spetskål)

Äppelsås

  • 1 äpple, rivet grönt
  • 1 tsk malen ingefära, riven
  • 2 msk soja
  • 1 tsk ketchup (med chili)
  • 1 tsk risvinäger

Kalvschnitzel

  • 4 skivor kalvschnitzel
  • salt
  • peppar
  • 1 dl matolja

Gör så här

Tryffelsmör

  1. Börja med att vispa smöret och smaksätt med tryffelolja, salt och peppar.

Stekt panko

  1. Stek sedan panko i olja och när det är gyllene så krydda med sesam, socker och chili.

Stekt sommarkål

  1. Klyfta och stek (eller grilla) sommarkål tills den är karameliserad och sedan ytterligare ca 10-15 minuter på låg värme.

Äppelsås

  1. Blanda rivet äpple, ingefära med soja, chiliketchup och vinäger.

Kalvschnitzel

  1. Krydda kalven med salt och peppar och stek ca 2 minuter på varje sida.
  2. Lägg köttet på tallriken och nappera sedan med såsen, toppa med panko och sist tryffelsmöret.