Kalvmedaljong med citron och rosmarinpotatis

Kalvmedaljong med citron och rosmarinpotatis
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Kalvmedaljong med citron och rosmarinpotatis

3

14 ingredienser

30 min

Scaloppine al limone är originalnamnet på denna italiensk klassiker. Tunna skivor av kalvinnanlår steks snabbt i panna och smaksätts med citron och serveras med rosmarinrostad potatis. En lättlagad och vardagslyxig middag.

Ingredienser

portioner4

Rostad potatis med rosmarin

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 1-2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • salt

Kalvmedaljong

  • 800 g kalvinnanlår, tunt skivat
  • vetemjöl
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • peppar

Till garnering

  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Halvera potatisarna och lägg i en ugnssäker form. Ringla över generöst med olja. Lägg på lite plockad rosmarin och vitlök. Salta och blanda runt. Känns potatisen torr så tillsätt ytterligare olivolja, det gör bara smaken godare!
  3. Rosta i ugnen tills potatisen är gyllenbrun och mjuk rakt igenom, ca 15-20 minuter. Blanda då och då runt under tillagningen så att potatisen inte fastnar i formen.
  4. Banka gärna köttet mellan smörpapper eller plastfolie så att skivorna blir tunna.
  5. Salta, peppra och vänd skivorna i mjöl.
  6. Hetta upp en stekpanna med olivolja, smör och vitlöksklyfta. Stek köttet på bägge sidor snabbt. Häll i finrivet citronskal och pressad saft. Sänk värmen och låt koka ihop någon minut. Smaka av skysåsen med salt och peppar.
  7. Servera kalven med såsen och den rostade potatisen. Garnera med hackad persilja.