Kalvlägg Ossobuco
Kalvlägg Ossobuco
23 ingredienser
3 h
Kalvlägg Ossobuco med gremolata, risoni och parmesankräm är en lyxig rätt att förgylla helgen med.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- 4 kalvlägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 l vitt vin
- 1 burk krossade tomater
- 5 kvistar färsk timjan
- 1 morot
- 0,5 rotselleri
- 6 klyftor vitlök
- 2 lökar
- 2 msk strösocker
- 1 l vatten
- 2 tomater
- 4 stjälkar stjälkselleri
- 2 msk sherryvinäger
- 2 msk persilja
- 1 apelsin
- 1 citron
- 1 förp risoni
- 3 dl grädde
- 200 g parmesanost
- 4 msk olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Börja med att vända köttet i mjöl.
- Stek sedan köttet i en varm panna tills det är gyllene.
- Lägg köttet i en ugnsform och häll över vitt vin, tomatkross, timjan, morot, rotselleri, 5 klyftor vitlök, lök, socker och vatten.
- Tillaga i ugn på 150 grader i ca 2–3 timmar beroende på tjocklek och styrka i ugnen.
- Skär tomater och stjälkselleri i bitar och blanda med sherryvinäger, hackad persilja, en riven vitlök, apelsinskal och citronskal.
- Koka risoni enligt förpackningen.
- Värm grädde och mixa i parmesanost till en kräm (den ska inte bli allt för tjock).
- När risonin kokat klart så vänd upp med parmesankrämen och smaka av med salt och peppar.