Kalvlägg Ossobuco

koket.se
Kalvlägg Ossobuco
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Kalvlägg Ossobuco

23 ingredienser

3 h

Kalvlägg Ossobuco med gremolata, risoni och parmesankräm är en lyxig rätt att förgylla helgen med.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 kalvlägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 l vitt vin
  • 1 burk krossade tomater
  • 5 kvistar färsk timjan
  • 1 morot
  • 0,5 rotselleri
  • 6 klyftor vitlök
  • 2 lökar
  • 2 msk strösocker
  • 1 l vatten
  • 2 tomater
  • 4 stjälkar stjälkselleri
  • 2 msk sherryvinäger
  • 2 msk persilja
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 1 förp risoni
  • 3 dl grädde
  • 200 g parmesanost
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att vända köttet i mjöl.
  2. Stek sedan köttet i en varm panna tills det är gyllene.
  3. Lägg köttet i en ugnsform och häll över vitt vin, tomatkross, timjan, morot, rotselleri, 5 klyftor vitlök, lök, socker och vatten.
  4. Tillaga i ugn på 150 grader i ca 2–3 timmar beroende på tjocklek och styrka i ugnen.
  5. Skär tomater och stjälkselleri i bitar och blanda med sherryvinäger, hackad persilja, en riven vitlök, apelsinskal och citronskal.
  6. Koka risoni enligt förpackningen.
  7. Värm grädde och mixa i parmesanost till en kräm (den ska inte bli allt för tjock).
  8. När risonin kokat klart så vänd upp med parmesankrämen och smaka av med salt och peppar.