Kalvkorv med waldorfsallad och tryffelsky

Kalvkorv med waldorfsallad och tryffelsky
Foto: Tv4
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Anna Broms Kockarnas kamp 2018

Kalvkorv med waldorfsallad och tryffelsky

23 ingredienser

1 h

Kalvkorv med waldorfsallad och tryffelsky är både festligt och gott att servera som huvudrätt.

Ingredienser

portioner
  • kalvkorv

Tryffelsky

  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • rotselleri
  • smör
  • 1 lagerblad
  • svartpepparkorn
  • 50 g strösocker
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 dl rött vin
  • kalvfond
  • 1 tryffel, färsk svart (eller tryffel bresyrer)

Dijonmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2,5 rapsolja
  • salt
  • peppar

Waldorfsallad

  • spetskål
  • äpple
  • stjälkselleri
  • valnötter
  • persilja

Gör så här

Tryffelsky

  1. Skala moroten, löken och rotsellerin och skär i 2 cm stora bitar.
  2. Lägg smör i en kastrull och bryn grönsakerna tillsammans med lagerblad och pepparkorn tills dem mjuknar. Häll i socker och karamellisera rotsakerna.
  3. Tillsätt tomatpurén, rödvinet, kalvfond och vatten låt koka så att vätskan reduceras ner till hälften.
  4. Avsluta med färsk tryffel, eller tryffel bresyrer

Dijonmajonnäs

  1. Blanda ihop äggulor, dijonsenap och vinäger. Tillsätt oljan sakta under vispning. Smaka av med salt och peppar.

Waldorfsallad

  1. Strimla spetskålen och äpplena. Hyvla blekselleri och lägg i kallt vatten.
  2. Rosta valnötterna i en stekpanna och hacka persiljan.

Innan servering

  1. Häll av bleksellerin och lägg på handduk för att rinna av. Blanda ihop majonnäsen med bleksellerin, äpplena och spetskålen.
  2. Smula valnötterna och persiljan på toppen.
  3. Servera alla tillbehören till kalvkorven.