Kalvgryta med murklor

0 röster
6
Kalvgryta med murklor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Från TV4

Riktigt god och lyxig kalvgryta!

VIKTIGT OM STENMURKLOR Svampen stenmurkla är mycket giftig och Livsmedelsverket avråder från att äta den även efter förvällning samt torkad form. I recept kan du ersätta stenmurklor med toppmurklor, som inte är giftiga utan kan tillagas och ätas utan att kokas av först.
Läs mer på Livsmedelsverket »
Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • ca 1,2 kg kalvkött benfritt, strimlat
  • salt
  • peppar
  • 4 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk dill, finhackad
  • 3 tsk vardera av körvel och dragon
  • 3 msk sherry (eller madeira)
  • 1-2 dl buljong, från tärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 förp murkla [ca 200 g]
  • matfett, till stekning
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Bryn köttet i en stekpanna i matfett och krydda.
  2. Fräs margarin och mjöl i en gryta och späd med sherryn, buljongen och grädden. Tillsätt örtkryddorna och låt såsen koka 5 minuter.
  3. Vänd ned köttet och låt grytan småkoka under lock tills köttet känns klart.
  4. Bryn murklorna i lite smör och lägg överst i grytan. Kokt ris passar bra till.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...