Kålrotsgari med chili

Kålrotsgari med chili

Kålrotsgari med chili

Av: Victoria Nordström

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

30 m + 8 h

"Tunna och krispiga skivor kålrot med mycket smak av ingefära och chili passar perfekt till både lax, fläskkött eller att strimla i en sallad till julbordet. Testa tillsammans med snabbgravad lax, koriander, dill och sojamajonnäs." /Victoria Nordström

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 dl strösocker
  • 80 g ingefära, skalad och finhackad
  • 1 röd chilifrukt, skivad
  • 200 g kålrot, skalad

Gör så här

  1. Koka upp vatten, vitvinsvinäger, salt och socker. Rör tills saltet och sockret löser sig.
  2. Tillsätt ingefära och chili och låt svalna något.
  3. Skiva kålrot mycket tunt på mandolin eller med en vass kniv.
  4. Lägg kålrotsskivorna i en ren glasburk.
  5. Häll den ljumna lagen över kålroten och sätt på locket. Låt stå minst över natten innan servering.

Kålrotsgari klarar sig i minst 2 månader i kylen.