Kall nudelsallad
Kall nudelsallad
15 ingredienser
30 m
"När det är som varmast ute är det inte mycket som slår denna kalla nudelsallad med krispig gurka. Denna kinesiska sommarklassiker får smak av en krämig strange flavour-sås, en av Sichuanprovinsens 24 olika smakprofiler som fått sitt namn av den kombinerar hetta, sötma, syra, sälta, umami och nötighet på ett vis som är mirakulöst balanserat." /Jimmy Guo
Se Jimmy Guo laga receptet

Ingredienser
- 300 g vetenudlar, torkade
Strange flavour-sås
- 3 msk tahinipasta (kinesisk)
- 2 msk kinesisk soja (ljus)
- 2 msk chingkiangvinäger
- 2 msk strösocker
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 1 tsk sichuanpeppar, rostad och mald
- 1 msk sesamolja
- 2-6 msk chiliolja, hemgjord
- 0,5 tsk MSG
- 0,5 tsk salt
Servering
- 1 gurka, skuren i tunna strimlor
- 4 msk rostade jordnötter
- 1 msk rostade sesamfrön
- färsk koriander (till garnering)
Gör så här
- Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av i ett durkslag och skölj med iskallt vatten och låt rinna av.
- Rör ihop alla ingredienser till såsen. Konsistensen bör vara ganska rinnig så späd eventuellt med lite vatten om den känns för tjock.
- Blanda ihop nudlarna med såsen. Fördela i serveringsskålar och toppa med gurka, jordnötter, sesamfrön och grovt hackad koriander.